ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

  • Τσιμισκή 139 Θεσσαλονίκη 
  • 2310 244 767
  • ----

AIS8ANOMASTEΕίναι καιρός να περπατήσουμε σε καινούργια μονοπάτια.

Το κλειδί για να συμβεί αυτό είναι το συναίσθημα.

Είναι πολύ μικρός ο χώρος που μας έχει επιτραπεί για τα συναισθήματα μας και έχουμε παρακινηθεί να νιώθουμε αδύναμοι ή φοβισμένοι.

Διαβάστε περισσότερα: ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ . . . ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ  

ALAZO1Το να βάζουμε όρια είναι μία δυναμική διαδικασία που κρατάει για όλη μας τη ζωή.

Μαθαίνουμε για τα όρια από πολύ νωρίς, ήδη από τη βρεφική ηλικία και μέσα από το οικογενειακό μας περιβάλλον, τον τρόπο που μεγαλώνουμε, τις κοινωνίες στις οποίες συμμετέχουμε.

Διαβάστε περισσότερα: ΑΛΛΑΖΩ . . . ΒΑΖΩ ΟΡΙΑ  

erotas elef8eria1Πώς συμβιβάζεται ο έρωτας με την ελευθερία; Είναι ο έρωτας δημοκρατικός;
Στην πραγματικότητα, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί, και όποιες μεταπτώσεις κι αν έχει, ο έρωτας δεν μπορεί παρά να είναι ευτυχισμένος. Το γεγονός ότι μια ερωτική περιπέτεια μπορεί μια μέρα να τελειώσει (στη Γαλλία, για παράδειγμα, οι μισοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο) δεν μειώνει την ποιότητά της ούτε την ένταση των δεσμών που αναπτύσσονται. Ασφαλώς υπάρχει πόνος στους έρωτές μας, αλλά είναι ένας πόνος που προκαλεί ευφορία, μια αγωνία που δημιουργεί ηδονή. Ίσως το πάθος να οδηγεί μοιραία στη δυστυχία. Μα είναι ακόμη μεγαλύτερη δυστυχία το να μην έχεις νιώσει ποτέ στη ζωή σου πάθος.

Διαβάστε περισσότερα: ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  

sxeseis1Aρκεί μονάχα η αγάπη; Συχνά ακούμε ανθρώπους να λένε “Τον/την αγαπώ”, ακόμη και αν αναγνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η σχέση τους είναι επιβλαβής, καταχρηστική ή ανθυγιεινή. Μένουν σε αυτή τη σχέση για τους λάθος λόγους και μερικές φορές θεωρούν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να την εγκαταλείψουν.

Διαβάστε περισσότερα: ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ  

agalia1aΣύμφωνα με νέα έρευνα, το ιδανικό φάρμακο ενάντια στο στρες και την κούραση δεν είναι άλλο από την αγκαλιά.
Όπως υποστηρίζουν Σουηδοί μελετητές η αγκαλιά είναι φάρμακο ακόμα και για τις καρδιοπάθειες. «Η θετική συναισθηματική εμπειρία της αγκαλιάς ενεργοποιεί διάφορες βιοχημικές και ψυχολογικές αντιδράσεις», επισημαίνει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γιαν Άστρεμ, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής στο Λίνκεπινγκ της Σουηδίας, ο οποίος τονίζει ότι μόλις δέκα δευτερόλεπτα αγκαλιάς από ένα αγαπημένο μας πρόσωπο αρκεί για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση, να αυξηθεί η οξυτοκίνη και οι άλλες ορμόνες ευεξίας και να μειωθεί αισθητά το στρες.

Διαβάστε περισσότερα: ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ Η ΑΓΚΑΛΙΑ